• PONOŽKOVÝ OKTÓBER
            • PONOŽKOVÝ OKTÓBER

            • „Daruj nové ponožky a pomôž ľuďom v núdzi, prežiť zimu v teple. Zberný box je umiestnený na Predstaničnom námestí v našej škole do piatka 27. okt.´23.“

               

              Tento týždeň sme sa ako škola rozhodli zapojiť do charitatívnej akcie s názvom "PONOŽKOVÝ OKTÓBER". Jej cieľom je vyzbierať čo najviac ponožiek pre ľudí bez domova, keďže pre nich prichádza najťažšie obdobie roka - ZIMA.  

               

              I keď sú pre nás čisté a teplé ponožky často normálnou súčasťou oblečenia a komfortu, pre ľudí bez domova sú mnohokrát luxusom, ktorý si nemôžu dovoliť a chýbajú v útulkoch či sociálnych centrách. Sú často tým najdôležitejším kusom oblečenia v zime - nakoľko môžu zachrániť človeka od omrzlín či podchladenia.  

               

              Od dnes do piatka 27.10. bude na Predstaničnom námestí (pod nástenkami) umiestnený zberný box. Ak by ste sa chceli zapojiť do tejto októbrovej výzvy, môžete prispieť novým (nepoužitým) párom ponožiek.  

               

              Budeme veľmi radi každému ponožkovému páru.

               

              Avšak viac ako o ponožkách je táto výzva o vnímaní a prinášaní tém ako sú: ľudia zo sociálne znevýhodneného prostredia, ľudia bez domova, vnímavosť voči sociálnym rozdielom... Ak to tak budete cítiť, môžete sa počas tohto týždňa dotknúť týchto tém vo vašich rozhovoroch.