• Projekt „English man on the road“
        • Projekt „English man on the road“

        • 30.03.2014 17:06
        • Základnou myšlienkou projektu je prehĺbenie povedomia žiakov o dôležitosti štúdia cudzích jazykov ako neoddeliteľnej súčasti ich budúcnosti.
        • V stredu 12. februára 2014 sme prijali ponuku najväčšej jazykovo vzdelávacej organizácie na svete – EF Education First zúčastniť sa na projekte „English man on the road“.  Základnou myšlienkou projektu je prehĺbenie povedomia žiakov o dôležitosti štúdia cudzích jazykov ako neoddeliteľnej súčasti ich budúcnosti. Na Slovensko pricestovala riaditeľka pre vzdelávanie anglického jazyka v meste Bristol v Anglicku, pani Maya Hughes, ktorá zábavnou formou, pomocou prezentácie a kvízu oboznámila ôsmakov a deviatakov so zaujímavosťami Anglicka.
          Viac informácií o jazykových pobytoch organizované EF Education First nájdete na:

           

          www.jazykovepobyty.sk

           

          Prečítajte si reakcie žiakov na túto zážitkovú hodinu

          So, today we had a presentation about England. I really enjoyed it. I loved every single details. A native speaker young and nice lady Maya showed us interesting facts about London. She started with letter A and continued through whole alphabet, letter by letter, provided us with funny informations. I really appreciate the young and fresh feel of whole presentation.
          I simply enjoyed everything, from a nice and funny native speaker her really interesting and actual informations. For example, she said few things about Miley Cyrus  one of my favourites. If I could rate it from zero to five stars, it would be definitely somewhere about 5 stars.
          Here are some topics I have remembered:
          Architecture - Bangers – Chips - Double decker - English Language – Football -  Gnome - Harry Poter - Innit - J.K. Rowling – Kissing - Lazy Language - Mini N  - One direction – Pounds-  Queen - Rumbling - Saying Hello - Tea – United flag -  Village - Wimbledon - X-factor – Yobs - Z-list celebrities.

          Robert Mihók, IX. B

           

           

          Na túto hodinu som sa tešila, pretože ma vždy veľmi očarí keď niekto rozpráva iným jazykom ako ja. Je to akoby také prežitie. Na hodine bola hlavná osoba Maya ktorá mala krásnu, čistú výslovnosť a špičkovo spravenú prezentáciu s názvom Glorious Britain.
          V prezentácií bolo zachytené všetko o Británií ako napríklad: gnómovia v záhrade, keď vidia žltý MINI Cooper musia si zapchať nos. Bolo to veľmi zábvné, hlavne preto, pretože MINI Cooper sa v prezentácií objavil ešte dvakrát. Pri každom obrázku MINI Maya zakričala: „yellow MINI, hold your breath“. V sprievode smiechu sme tento pohyb zopakovali aj my. Ďalšie slaidy boli tiež veľmi zaujímavé, napríklad veta v ktorej boli všetky písmená z abecedy. Znela takto: The quick brown fox jump over lazy dog. Nikto nevedel odpoveď, tak nám ju Maya vysvetlila. Ďalej tam boli futbalové kluby: Manchester United, Liverpool, Arzenal a Chelsea. Túto informáciu si zapamätali hlavne chalani, ktorí majú futbal veľmi radi. Spomenula tiež skupinu One direction a speváčku Miley Cyrus. Neskôr film Harry Potter a aj knihu od J.K. Rowlingovej. Ďalšia zaujímavosť bola fotografia kráľovnej Elizabeth II. so svojimi zvieracími miláčikmi. V prezentácií bola odfotená katedrála svätého Paula-The St.Paul Catherdralcatedral. of St. Posledná informácia bola o anglickom čaji. Zaujímavosťou je, že Angličania si čaj necukrujú ale dávajú doňho mlieko. Neviem ako to chutí ale určite dobre.
          Celých 45 minút bolo zaujímavých a táto prezentácia spravila dobrý dojem. Dúfam že takáto beseda ešte niekedy bude.
          Lucia Bakičová, 8.B

          Na prezentáciu som sa veľmi tešila! Nevedela som, či k nám príde nejaká stará pani, ktorá nám bude rozprávať o histórii, a všetci umrieme od nudy alebo nejaká mladá pani, ktorá by nám rozprávala len samé hlúposti. Neskutočne ma prekvapilo, keď prišla Maya.
          V jej prezentácii bolo obsiahnuté všetko o Veľkej Británii! Veľmi zaujímavo to spracovala, aby nám Britániu lepšie priblížila. Maya nám zhrnula všetko okolo Británie. Podľa mňa sme sa dozvedeli strašne veľa nových vecí! Potešilo ma, keď sa tam objavil Harry Potter a J.K.Rowllingová. Nadšená som bola aj z toho, že som jej absolútne všetko rozumela! Po prezentácii som sa jej chcela opýtať na jeden anglický seriál či ho pozná. Prvýkrát v mojom živote som sa rozprávala s Angličankou! Bola som šťastím bez seba, keď som jej rozumela a dokázala zo seba vykoktať odpoveď v nervozite.
          Angličania sú veľmi milí ľudia! Skvelo sa s nimi rozpráva. Po tejto prezentácii chcem určite navštíviť Veľkú Britániu (Mayin názov: Glorious Britian)!

          Monika Mačáková, 9.A

          "Native speaker" Čo to je? Myslím, že toto sa pýtal každý z nás. Na začiatku 2. hodiny sme sa presunuli do učebne dejepisu. Všetci sme si posadali na miesta a čakali na začiatok. Do dnes sme si v podstate nevedeli čo si máme pod pojmom "Hodina s Native Speaker - om" predstaviť.
          Príjemná mladá pani, ktorá pochádza z Anglicka začala s Power - Pointovou prezentáciou o zaujímavostiach Veľkej Británie. Za jednu krátku hodinu sme prešli od zvykov ľudí v Anglicku až po dekoračných škriatkov v záhradách Anglických rodín. Lektorka sa nám snažila priblížiť obľúbené jedlá, alebo aj divné tradície - ako napríklad, keď prejde žlté malé auto všetci zadržia dych. Alebo nedeľné posedenie pri čaji s mliekom. Pri tejto informácií sa v triede ozvalo hromadné "FÚÚJ!" . Veď kto by predsa pil čaj s mliekom??? Angličania. No ako v skoro každej krajine sú u nich veľmi obľúbené Starbucks a Mc' Donald. Ale to samozrejme aj u nás . Alebo vedeli ste že Angličania nedajú dopustiť na párky so zemiakovou kašou? Zaujímavé, však?
          Boli sme veľmi prekvapení, že sme jej dosť veľa vecí rozumeli. Sme radi za takýto zážitok... Dúfam, že sa ešte niekedy niečo takéto na našej škole zopakuje. 

          Katka Šramková, 8.A

          Včera na tabuli napísala naša triedna učiteľka, že cez druhú vyučovaciu hodinu nás čaká prednáška. Potešilo ma to, lebo vymeškáme chémiu. Radosť ma však rýchlo prešla lebo náhradná hodina bola aj tak. Tak a je to tu. Nikto to podľa mňa nerieši ako závažnú vec, alebo niečo také. Zazvonilo a posadali sme si v spoločenskej miestnosti na začiatku chodby. Skoro všetci sa hneď rútili dozadu. Časť z nás má obavy, čo sa bude diať. Preto byť čo najďalej, nie?
          Neznáma Angličanka nás privítala. Už len hlas angličtiny bol zvláštny. Je to iné ako byť iba na hodine s pani učiteľkou, ktorej môžete povedať niečo aj po slovensky. Išlo o prezentáciu o Veľkej Británii. Táto pani, ktorá aj pochádza z Veľkej Británie sa volá Maya. Rozprávala veľmi pomaly a zrozumiteľne. Vďaka tomu som mala dobrý pocit, že všetkému som rozumela. Prezentácia bola urobená od písmenka A až po Z. Na každé písmeno v poradí abecedy bola jedna krátka téma, na ktorú rozprávala. Veľa sme sa dozvedeli, aj sme sa zasmiali. Zvyky ľudí sú tam iné, rovnako ako väčšina vecí. Mňa hlavne uchvacujú ich školy. Vždy ma zaujímal ich systém. Školy sú obrovské a tie lepšie, do života otvorené. Ak vyštuduje, napríklad, niekto OXFORD, hneď to niečo znamená. Príjmu ho ľahšie do práci. Samozrejme, Oxford nie je jediná ich dobrá škola.
          Na konci prednášky sme dostali od Mayi letáky o jazykových pobytoch. A bola možnosť takýto pobyt aj vyhrať. Vypísali sme papierik, odpovedali na Mayinu otázku a hodili papierik do zlosovacej krabice. Vylosovaný vyhráva internetový  jazykový kurz. Ale čo my ostatní? Nám ostáva dobre sa učiť, dostať sa na takú školu, alebo ísť na jazykový pobyt. Sú to možnosti a hlavne nezabudnuteľné zážitky.

          Ema Gajdošová, 8.B


          Dnes som sa dozvedela pár zaujímavých vecí o Anglicku. Tá slečna to veľmi pekne prezentovala a podala to s humorom . Mala veľmi peknú angličtinu, takže nebol problém jej  rozumieť. Prezentovala všetko, čo sa týka Anglicka. Od kultúry až po kráľovnú. Predstavila nám ich národné pamiatky  a obľúbené turistické atrakcie. Rozprávala o anglickej prírode a dedinkách ako o raji. Vysvetľovala nám ich tradície a zvyky. Ako napríklad, že ak sa s niekým spoznajú tak si nedajú pusu, pretože im to príde divné , radšej si potrasú rukou. Opisovala nám ich národné jedlo, musím sa priznať, že to vyzeralo dosť nechutne. Ďalej vysvetľovala, prečo majú v obľube žlté mini Coopre a čo robia, ak nejakého uvidia. Ani som dodnes netušila, ako vznikla ich vlajka. Je spojená z anglickej, írskej a škótskej vlajky. Ukázala nám  pár vecí typických pre Angličanov, ako napríklad dvojposchodové autobusy, v aute volant na pravej strane, a že Angličania sú leniví čo sa týka učenia sa cudzích jazykov. Vysvetlila nám, ako vznikla skratka „innit“. ju herec, ktorý hral v komédiách. ako Ali-G a Borat . Vzniklo to z jeho pochybnej angličtiny. Bolo to veľmi zaujímavé a vtipné.
           

          Miška Pešeková, 9.B

          Fotky z tejto akcie si môžeš pozrieť vo FOTOALBUME na tejsto stránke

        • Naspäť na zoznam článkov