• Naši piataci na celoslovenskej prehliadke anglických divadelných súborov v Nitre
        • Naši piataci na celoslovenskej prehliadke anglických divadelných súborov v Nitre

        • 05.05.2014 22:05
        • Čo napísali deti o prehliadke anglických divadelných súborov v Nitre, na ktorej sa naši piataci z V.A i z V.B zúčastnili?
        • Anglické divadlo v Nitre
          Začínali sme pripravovaním scenáru. Potom sme riešili kostýmy a nacvičovanie. Nacvičovali sme si text a či ho vieme naspamäť. Zo začiatku nám to nešlo, niektorí vymýšľali ale potom to bolo lepšie.  Keď sme prišli do Nitry, tak sme mali trému. Obliekli sme sa do kostýmov a išli na scénu. Zvládli sme to najlepšie, ako sme dokázali.  Nakoniec sme sa išli najesť do McDonaldu a bolo super.
                                              Viktória Čuháková, V.A

          Naše divadlo v Nitre
          Začalo sa to tým, že sme dostali scenár. Keď to niektorí uvideli, začali trucovať ale nakoniec to dobre dopadlo. Odchádzali a prichádzali sme autobusom, ktorý mal pásy. Keď sme prišli na miesto, tak sme si sadli do hľadiska a prezliekli sme sa. Čakali sme, kým pôjdeme vystupovať. Niektorí mali trému ale skončilo to dobre. Dostali sme diplomy. Potom sme išli domov.
                                              Miško Dudáš, V.A

          Divadlo
              Keď sme začali cvičiť, tak to vyzeralo ako dobrý nápad. Ale potom ma to začalo nudiť a úplne som na to kašľal. Raz, keď som na to kašľal, sa ma pani učiteľka po nácviku spýtala, prečo na to kašlem. Tak som jej povedal, prečo. Ona mi vysvetlila, aby som to nekašľal. Tak som to už nekašľal a hral som to úplne super. Tak to išlo nácvik za nácvikom a prišlo divadlo. Na začiatku som mal stres ale keď som videl, ako hrali ostatní, tak som prestal mať stres a divadlo som zahral bez problémov. Bolo to super.
                                                  Mirko Kamenár, V.B 

          Naše anglické divadlo
              Začali sme pracovať začiatkom marca. Najprv sme dali nápady a návrhy, kde sa bude dej odohrávať. Vyhral nápad „Sen v džungli“. Začali sme dávať dokopy úlohy a skupinky. Spísali sme ich na tabuľu a začali pracovať. Spísal scenár a bolo. Začali sme nacvičovať. Nacvičovali sme kade-tade. Raz v triede, raz v herni, raz v malej telocvični. Nakoniec sme to nacvičili a 10. apríla sme išli vystupovať do Nitry. Cesta bola zdĺhavá ale keď sme tam prišli, bolo to super. Išli sme šiesty v poradí a naša škola získala diplom. Potom sme išli domov.
                                                       Radmila Vaňková, V.B

        • Naspäť na zoznam článkov