• Aké je to byť maliarom?
        • Aké je to byť maliarom?

        • 28.11.2014 18:07
        • Jedného  dňa som dostala nápad, ktorý mi neustále vŕtal v hlave. Veľmi som túžila dodať svojim hodinám výtvarnej výchovy trochu iný rozmer. Aby deti nepoznali len výkresy a vodové farby. Aby na vlastnej koži zažili, aké to je byť maliarom. 
        • Jedného  dňa som dostala nápad, ktorý mi neustále vŕtal v hlave. Veľmi som túžila dodať hodinám výtvarnej výchovy trochu iný rozmer. Aby deti nepoznali len výkresy a vodové farby. Aby na vlastnej koži zažili, aké to je byť maliarom. A tak netrvalo dlho a pustila som sa do toho ... poprosila som deti, ktoré majú doma akrylové farby, aby si ich priniesli so sebou na výtvarnú. Tí ostatní si mali pripraviť tempery. Do triedy som dovliekla veľkú prepravku, v ktorej som mala naukladané plátna. Asi 5 minút za mnou sa "dovliekla" kamoška Beata. Právnička, ktorá sa vo svojom voľnom čase venuje maľbe a dotiahla to až po svoju prvú výstavu. Momentálne pripravuje druhú v poradí.

          A pustili sme sa do toho: do maľovania zimy na plátno.  :)  Pod taktovkou Beaty. Dohodla som sa s deťmi, že si počas Vianočných trhov v škole urobíme malé spestrenie v podobe výstavy ich diel priamo v triede. K tomu medovníčky a horúci čaj. A tak mi dovoľte pozvať Vás na malú ochutnávku malieb mojich piatakov (deti ešte čo-to dokončujú, takže fotky sú naozaj len úvodom našej snahy):

           

          https://onedrive.live.com/redir?resid=3C6CFE18BB946F06!769&authkey=!ABlxQ3j1fvZvY-4&ithint=folder%2cJPG


          ​Petra Mókošová

          triedna učiteľka V.B

        • Naspäť na zoznam článkov