• Vlasaté panáčiky si vyrábali baby z piatej bé

        • 28.03.2015 19:21
        • Tvorivé dielne s krycím názvom Vlasatý panáčik sa konali práve v deň, keď bolo vonku pod mrakom, veľmi veterno a na pocit chladno ... o to viac sme si vychutnali prácu s jarným materiálom v prostredí triedy.
        • V piatok 27. marca popoludní sme si s deťmi v komornej atmosfére priniesli do triedy kúsok jari. Som rada, že sa tvorivé dielne s krycím názvom Vlasatý panáčik konali práve v deň, keď bolo vonku pod mrakom, veľmi veterno a na pocit chladno ... o to viac sme si vychutnali prácu s jarným materiálom v prostredí triedy.

          Po prvýkrát tento rok sme sa v triede zišli samé "baby" a poriadne si vychutnali "dámsku jazdu". Začali sme tým, že sme sa posilnili domácou bábovkou. Až keď ostal tanier s bábovkou prázdny, pustili sme sa do práce. Pančuchy sme naplnili trávovými semienkami a zasypali zeminou, čím nám vznikla hlava. Tú sme potom pomocou tavnej pištole a drobných korálok, gombíkov a stúh dozdobili tak, že nám vznikli oči, nos, ústa, uši, čelenky ... a v podstate sme si uvedomili, že v mnohých prípadoch sme vlastne ani nevytvorili panáčika, ale skôr prasiatka, príšerky a mutantov.  :-) V tomto ma deti naozaj nesklamali, vedela som, že im stačí dať podnet a oni ho posunú o pár úrovní vyššie než bolo v pláne.  ;-)  Veď posúďte sami:

          https://onedrive.live.com/redir?resid=3c6cfe18bb946f06!877&authkey=!AIEFzQuAnWsm9I8&ithint=folder%2cJPG 

          Týmto sa nám však dielničky neskončili. Sú to prvé dielničky, ktoré budú mať pokračovanie ... hlavy panáčikov totiž treba zalievať, aby na nich vyrástla tráva, z ktorej potom možno tvoriť rôzne účesy. Dievčatá sľúbili, že ich potom odfotia, aby sme si mohli pozrieť finálny výsledok. A ako správne gazdinky sme si na konci dielničiek upratali celú triedu, pochutnali si na výbornom čokoládovom koláči s čerstvými jahodami (ďakujem šikovnej mamičke) a aj sme stihli poklebetiť.  ;-)  Spojili sme veci tvorivé, environmentálne aj príjemné.

          Peťa Mókošová, triedny učiteľka

          Fotky si môžete pozrieť aj v sekcii FOTOGALÉRIA

          https://zskomenskehoba.edupage.org/album/? 

           

        • Naspäť na zoznam článkov