• Návšteva Brna
        • Návšteva Brna

        • 12.07.2015 16:39
        • Parlamenťáci sa vlakom vybrali navštíviť priateľov v daltonskej základnej škole na Chalabalovej ulici v Brne a bolo skvele.
        • 1.deň
          Prvý deň sme samozrejme začali cestou vlakom.  Vlak bol pekný a cesta veľmi príjemná . Okolo 10:00 sme dorazili na hlavnú stanicu v Brne. Tam nás už trpezlivo  čakali dvaja učitelia zo školy. Po asi pol hodinovej ceste šalinou (Brňansky električka) sme dorazili na internát . Izby v internáte boli nečakane veľmi dobre zariadené na internátne pomery. Po asi hodinke oddychu sme sa presunuli šalinou do centra mesta a odtiaľ peši na hrad Špielberk. Tam sme sa prvýkrát stretli s našimi kamarátmi.  Po prehliadke kasemát (väznica pod Špielberkom) sme sa rozdelili do skupín po štyroch a začala sa prvá aktivita:  hra o Brne. Dostali sme  papier  so štrnástimi rôznymi úlohami, ktoré súviseli s budovami v centre mesta. Po skončení  hry sme sa vrátili na internát,  kde sme sa navečerali . Po večeri sme sa uchýlili do izieb.
          2.deň
          Druhý deň sme boli v škole našich českých kamarátov s názvom Chalabalova.  Dopoludnia  sa v škole konala akcia: Etiketa v praxi. Potom sme sa presunuli do triedy, kde sa začala prvá aktivita . Boli sme rozdelení do skupín po štyroch a mali sme riešiť pracovný list zameraný na geografiu Česka a Slovenska. Ďalej sme sa presunuli do ďalšej učebne,  kde sme mali niečo ako jazykové okienko. Ďalšia aktivita nemala názov, ale bola vtipná a zaujímavá. Išlo o to, že sme sa znova rozdelili do skupín a na vybranú tému, pre mňa konkrétne láska, sme mali vytvoriť televíznu reklamu. Bolo to veľmi zaujímavé, ale hlavne zábavné.  Posledná aktivita bol kvíz.  Po tejto aktivite sme sa vybrali naspäť  do internátu. Večer nás poctila návštevou pani riaditeľka a milé  pani učiteľky. V jednej z izieb  sme si vymysleli aktivitu . Jeden z nás  mal za úlohu zahrať  slovo, ktoré sme mu niekto vymyslel.  V neskorých večerných hodinách sme sa uchýlili na izby.
          3.deň
          Tretí a zároveň aj posledný deň sme začali ráno v škole odovzdávaním cien za jednotlivé aktivity.  Po tomto odovzdávaní sme našim rovesníkom z Brna zahrali krátke divadlo „Malý princ“  a poďakovali sme sa im za všetky prichystané aj neprichystané aktivity . Zo školy sme sa autobusom premiestnili do nákupného centra, kde sme mali voľný pohyb . Asi pol hodinu pred odjazdom vlaku sme sa presunuli na hlavnú stanicu. Tam sme sa rozlúčili s našimi kamarátmi a nastúpili  do vlaku. Vlak bol samozrejme preplnený,  však piatok 15:30. Našťastie sme mali miestenky a asi po 20 minútach predierania sa sme si konečne sadli do kupé. Po príchode do Bratislavy sme sa rozlúčili s pani učiteľkami a odišli sme domov.  

          Dúfam,  že o rok sa zasa takto stretneme.

          Matej Prekop, 8. A, šk. rok 2014-15 

           

        • Naspäť na zoznam článkov