• Umelecký zážitok na Hubenke...

        • 04.12.2012 23:33
        • Koncert kvinteta umelcov z komorného orchestra  Cappella Istropolitana mal medzi deťmi veľký úspech.
        •  

          Umelecký zážitok na Hubenke...
           
          Koncert kvinteta umelcov z komorného orchestra  Cappella Istropolitana mal medzi deťmi veľký úspech. Po dva dni sa na ich vystúpení v spoločenskej miestnosti vystriedali deti z jednotlivých tried. Hudobníci zavítali medzi žiakov s hudbou maľujúcou obrazy. Hudobné obrazy  ožívali v detských predstavách  a spájali sa s obrazmi  z rozprávok, filmov alebo zvieratiek.
          Tohtoročný koncert bol citlivo zostavený z krátkych ukážok tak, aby rešpektoval vek detí.  Pre malé deti zo škôlky a z prvého ročníka niečo iné ako pre starších žiakov zo siedmeho ročníka. Bez sekundy zaváhania poznali melódie z rozprávok Pat a Mat alebo Schreck.  Ukážky z Vivaldiho Štyri  ročné  obdobia , Saint Saensového Zverinca   - Labuť, Slon  vnímali deti  prekvapivo veľmi pozorne.
          Najväčším zážitkom bola blízkosť hudobných nástrojov rozložených v spoločenskej miestnosti, vnímanie  zvuku huslí, violy, violončela  a kontrabasu. Kontakt s umelcami na živo a možnosť obzrieť si zblízka hudobné nástroje sa , verím, natrvalo zapíše do  srdiečok detí. 
                                                                                                  Mária Dolnáková
                                                                                                  zástupkyňa ZRŠ1
           
            
        • Naspäť na zoznam článkov