• Lyžiarsky výcvik od Žiaci VII. A triedy

        • 18.07.2012 18:34
        • Po jarných prázdninách sme sa od 2.3. do 8.3. 2012 zúčastnili lyžiarskeho kurzu v Krušetnici na Orave.
        •  

          Po jarných prázdninách sme sa od 2.3. do 8.3. 2012 zúčastnili lyžiarskeho kurzu v Krušetnici na Orave. Nadšení lyžiari, ale aj odvážni nováčikovia zo siedmych a ôsmych ročníkov sme sa spolu s učiteľmi vybrali za športovými zážitkami do nového a neznámeho prostredia.  
          Prvý deň  bol pre nás začiatkom nového dobrodružstva. Ráno sme sa stretli v autobuse, ktorý nás skoro po piatich hodinách cestovania doviezol až do dediny Krušetnica. Dedina plná rodinných domčekov na nás z autobusu pôsobila v porovnaní s Bratislavou veľmi útulne a rodinne. Po zdĺhavej a vyčerpávajúcej ceste sme prišli do vytúženého cieľa - penziónu  POHODA. V penzióne sme sa cítili veľmi príjemne, lebo bol nový, vkusne zariadený a komfortne vybavený. Na každej izbe nechýbal sprchovací kút a televízor.  
          Vybalili sme si svoje veci, určili, kto kde bude spať a utekali sme na svah, ktorý bol upravený a výborne sa na ňom lyžovalo.Tí, čo ešte nestáli na lyžiach, boli plní očakávaní, ako to zvládnu. Boli sme rozdelení do dvoch skupín: na lyžiarov a nelyžiarov. Na svahu bola zábava a našich päť nelyžiarov sa z hodiny na hodinu zlepšovali. Asi po dvojhodinovom, pre niekoho úmornom, pre skúsených lyžiarov ideálnom lyžovaní nás čakala chutná večera, ktorá z tanierov hneď zmizla. Na druhý deň už aj nelyžiari začali chodiť na vlek, čo bol veľký pokrok. (Samozrejme, nie ešte úplne zhora.) Po každej večeri bolo spoločné vyhodnotenie správania, lyžovania a našich postupných pokrokov. Náš výcvik sa nezaobišiel bez zábavy, o ktorú bolo postarané. Sauna, stolný futbal, súťaže v bowlingu, prechádzky po dedine a diskotéka vyplnili náš voľný čas po lyžovaní. 
           
           
          Postupne sa čas krátil a onedlho nastal deň odchodu. Nikomu z nás sa nechcelo ísť domov a naspäť do školy. Boli sme smutní, ale priniesli sme si odtiaľ naozaj množstvo neskutočných zážitkov, na ktoré sa nedá zabudnúť a spomenieme si na ne aj o niekoľko rokov. Mnohí z nás sa zdokonalili v lyžovaní a niektorí, ktorí sa lyžovať nevedeli, sa lyžovať naučili.  
          Týmto by sme sa chceli poďakovať učiteľom, ktorí to s nami vydržali a zobrali nás na takýto skvelý výcvik.
           
          Žiaci VII. A triedy 

           

        • Naspäť na zoznam článkov