• ROČNÍKOVÁ PRÁCA
            • ROČNÍKOVÁ PRÁCA

            • 80 amosákovk  z Hubenky (10% všetkých žiakov ZŠ) v utorok 30.05.2023 predstavilo na celoškolskej prehliadke najúspešnejších ročníkových prác kvalitné niekoľkomesačné výstupy svojich projektov na zaujímavé a veľmi lákavé témy o zvieratách, ako napr. africké zvieratá, andulky, tučniaky, kosatky, húsky, škrečky, medvede, hady, žraloky, morčatá, chameleóny, pandy, morské prasiatka, potkany, korytnačky, roháče,  motýle, dinosaury, hydina, legolandy, chameleóny, včely, vyza veľká, ale aj množstvo iných, napr. o  Formula 1, Zemi, Šarišskom nárečí,  pieskomiloch, modeloch kostola, Starej radnici, Hip - hope, tatranskej zubačke, raste kvietkov, Avatarovi, mäsožravých rastlinách, raste papriky od semiačka po priesadu, o klavíre, Poletuške, či piatich račianskych topoch, ale aj o polodrahokamoch, šachoch, talianskych cestovinách, Sandbergu, športovej gymnastike, baktériách, Grécku, Thajsku, Írsko a írskom  taneci, prúdových chráničoch, Lionelovi Messim, žeruche siatej, sladkostiach, bábovke i čokoláde, ako aj o Kryštáloch, raste akcií, o Cesta hrdinov SNP i sokoliaroch, policajtoch, vode, sambe, Harry Potterovi, Rubikovej kocke a jaskynich, ...

              Všetkým účastníkom prehliadky blahoželáme ku skvelým ročníkovým prácam, k ich perfektnej prezentácii a reprezentácii svojej triedy pred všetkými návštevníkmi.

              Už teraz sa tešíme na ročník 2024!

          • ČERSTVÉ HLAVIČKY
            • ČERSTVÉ HLAVIČKY

            • Milí priatelia, ďakujeme všetkým, ktorí vydávali svoj čas a energiu na hlasovanie za malých a veľkých amosákov v rámci projektu Čerstvé hlavičky. Aj keď sa nám opakovane nepodarilo získať dostatočný počet bodov (hlasov), veľmi si vážime vaše priateľstvo a podporu. Snáď vás tento neúspech neodradil a spoločnými silami sa nám podarí prehlasovať sa k úspešnému koncu v budúcom roku.

          • Olympiáda Accelium 2023 je opäť tu!
            • Olympiáda Accelium 2023 je opäť tu!

            • Dobrý deň, milí rodičia a milí žiaci!

              Olympiáda Accelium 2023 je opäť tu! 

              Radi privítame aj nováčikov aj deti, ktoré nemajú predmet RSL v tomto ročníku. Úlohy sa riešia v kľude doma. K odohratej úlohe sa dá kedykoľvek vrátiť a riešiť ju znova. 

              Si tvorivý?
              Rád riešiš výzvy?

              Baví Ťa učiť sa na vlastných chybách?

              Tak táto Olympiáda je aj pre Teba...
               

              Ak máš chuť sa zapojiť, tak mi odpíš na správu v EduPage. Na registráciu zdarma potrebujem iba Tvoje:

              - meno,
              - priezvisko
              - triedu, do ktorej chodíš.

              Neváhaj a ukáž, čo je v Tebe!

              OLYMPIÁDA 2023 - PRIHLÁŠKA

          • ZBER PAPIERA
            • ZBER PAPIERA

            • Kedy?   19.5.- 29.5.

              Čas?     od 15:00 do 17:0 hod.

               

              Ako sa môžem zapojiť?

              » aktívne zbieram a pripravujem papier

              » knihy si pripravím bez tvrdých obalov

              »  pevne viažem balíky po  cca  5 - 7  kg

              (do školy neprinesiem voľný papier vložený v krabici, v sáčku, v mechu, .. )

              » nezbieram a neprinášam do zberu kartóny

               

              V prípade otázok sa obrátim na

              » svojho triedneho učiteľa,

              » alebo p. učiteľku Trebulovú = koordinátor zberu.  

               

          • DOTÁCIE NA STRAVU OD 01.05.2023
            • DOTÁCIE NA STRAVU OD 01.05.2023

            • Vážení rodičia,

              dňa 28.02.2023 bol v zbierke zákonov SR zverejnený zákon č. 65/2023 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 417/2013 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony. Predmetná novela zákona o pomoci v hmotnej núdzi s účinnosťou od 01.05.2023 mení a dopĺňa zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“), čím dochádza k zmenám v poskytovaní dotácie na stravu.

              Zmeny v poskytovaní dotácií na stravu reagujú na neustále sa zvyšujúce životné náklady domácností s deťmi ako sú energie, potraviny, zvýšenie cien stravovania detí v školách z dôvodu úpravy finančných pásiem na nákup potravín na jedlo v zariadeniach školského stravovania, ako aj z dôvodu zvyšovania režijných nákladov v týchto zariadeniach. V nadväznosti na novú právnu úpravu zákona o dotáciách od 01.05.2023 pri poskytovaní dotácií na stravu dochádza k nasledovným zmenám:

               

              Výška dotácie na stravu:

              Dotácia na stravu sa bude v zmysle § 4 ods. 6 zákona o dotáciách poskytovať v sume:

              1. 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v materskej škole (ďalej len „MŠ“) a odobralo stravu,
              2. 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v základnej škole (ďalej len „ZŠ“) na prvom stupni a odobralo stravu,
              3. 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni odobralo stravu.

              Oprávnené deti na poskytnutie dotácie na stravu:

              V zmysle § 4 ods. 3 zákona o dotáciách, dotáciu na stravu možno poskytnúť na zabezpečenie obeda a iného jedla v MŠ a v ZŠ na dieťa, ktoré navštevuje:

              1. posledný ročník v MŠ alebo základnú školu, ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada žiadateľa o dotáciu (ďalej len „zriaďovateľ školy“) prostredníctvom zariadenia školského stravovania, aby podal žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu na toto dieťa;
              2. , okrem dieťaťa navštevujúceho posledný ročník MŠ, a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (ďalej len „deti v HN/ŽM“);
              3. MŠ, ak v MŠ, okrem dieťaťa navštevujúceho posledný ročník MŠ, je najmenej 50 % detí z domácností, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi.

              V prípade detí navštevujúcich posledný ročník MŠ alebo základná školu (1. – 9. ročník), bude možné dotáciu na stravu od 01.05.2023 poskytnúť len za podmienky, ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu (ďalej spolu len „rodič“) písomne požiada zriaďovateľa školy prostredníctvom školy, resp. Zariadenia školského stravovania pri Základnej škole s materskou školou Jána a Amosa Komenského formou ŽIADOSTI o poskytnutie dotácie na stravu na toto dieťa.

               

              Rodič dieťaťa/zariadenie SPOD a SK (sociálnoprávna ochrana detí a sociálna kuratela) má možnosť žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu odvolať a v takomto prípade zriaďovateľ školy úradu oznámi „úbytok“ dieťaťa na príslušnom zozname oprávnených detí.

               

              V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

              • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni;  
              • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára – špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

              Upozornenie

              V prípade, ak máte záujem, aby bola na Vaše dieťa poskytnutá dotácia na stravu od 01.05.2023, je potrebné, aby ste v termíne do 18.04.2023  prostredníctvom EDU PAGE POŽIADALI o poskytnutie dotácie:

              NÁVOD - Ako zadám ŽIADOSŤ O DOTÁCIU NA STRAVU vu cez webovú stránku školy (MŠ aj ZŠ)? 

              NÁVOD - Ako zadám ŽIADOSŤ O DOTÁCIU NA STRAVU cez aplikáciu EDU PAGE?

              Bez PODANIA ŽIADOSTI nie je možné, aby na Vaše dieťa bola poskytnutá dotácia na stravu.

              V prípade, že sa Vaše dieťa ešte v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov, t. j. okrem príslušnej návratky je potrebné odovzdať aj zápisný lístok stravníka = prihlášku na stravovanie: (nájdete na: https://zskomenskehoba.edupage.org/a/stravovanie).

          • Deň otvorených dverí na Hubenke
            • Deň otvorených dverí na Hubenke

            • A tak sme to zavesili na web, facebook, aj instagram. Nech o tom nie len vtáky čvirikajú, ale nech to aj sociálne siete roztrúbia do sveta. Čo? No predsa to, že máme Deň otvorených dverí.
          • ĎAKUJEME, že CHCEŠ POMÔCŤ ŠKOLE - DOBROMAT
            • ĎAKUJEME, že CHCEŠ POMÔCŤ ŠKOLE - DOBROMAT

            • Rodičovské združenie pri Základnej škole ul. Hubeného 25, 831 53 Bratislava - Krasňany

               Podporiť nákupom

               

              Podpor Rodičovské združenie pri našej škole pri nakupovaní v internetových obchodoch, bez toho, aby Ťa to stálo jediný cent navyše.

              • Ak nakupujeteš na internete a chceteš nás zároveň podporovať, pridaj si do prehliadača tohto pomocníka: http://dobromat.sk/rozsirenie/pridat
              • Tento pomocník pri návšteve internetového obchodu zariadi to, že časť Tvojej útraty poputuje na podporu našich aktivít
              • Ak si pomocníka nepridáš, je potrebné pred každým nákupom navštíviť stránku http://dobromat.sk
                • Na stránke vyber obchod, v ktorom chceš nakúpiť a podporiť naše rodičovské združenie
                • Následne budeš presmerovaní do vybraného internetového obchodu, v ktorom môžeš nakúpiť
              • Obchod vyplatí z nákupu Dobromatu príspevok
              • Dobromat ho následne pošle na náš účet a my ho použijeme na našu činnosť

              Dôležité je vedieť to, že cena nákupu zostáva rovnaká. Nezáleží na tom, či sa do internetového obchodu dostaneš cez Dobromat alebo priamo. Používanie Dobromatu Ťa nestojí ani cent navyše. Aj napriek tomu nám však svojím nákupom prispejeteš sumou vo výške niekoľkých %.

              Ďakujeme, že pomáhaš svojej škole!

          • Grafika predného obalu mlieka Brejky
            • Školské mlieko - oznam o obnove dotácie

            • „Vážené vedenie školy, milí rodičia,

              vďaka promptnej reakcii Ministerstva pôdohospodárstva a verejnému prísľubu ministra  navýšiť dotáciu na Školské mlieko pre školský rok 2022/2023 opätovne od
              17.2.2023 spúšťame predaj dotovaných mliečnych výrobkov RAJO.

              Nevyhodnotili sme zvýšený záujem detí o mlieko správne, vyčerpali sme
              prostriedky z programu na dodávku dotovaného mlieka do škôl skôr a včas sme to
              smerom k MPRV SR nekomunikovali.

              Veľmi si tento prístup ministerstva vážime a Vám ďakujeme za trpezlivosť počas riešenia vzniknutej situácie.

              Tím školské mlieko RAJO s. r. o.“

              Zdroj: RAJO_.pdf

          • Rodina je základ
            • Rodina je základ

            • „Pani učiteľka, na Slovensko príde z Ameriky moja sestra aj so svojím mužom! A ide bratovi na svadbu. Do Dánska! Ale ja tam nejdem, musím byť doma. Chápete?“ nechá sa počuť jedna moja žiačka. V jej tvári však vidím radosť z toho, že sa rodina po dlhšej dobe opäť stretne. „Počuj, Pauli, a nespýtaš sa ich, či by nám neprišli na hodinu angličtiny?“ počujem zrazu seba. Moja silne emočná osobnosť zase raz nesklamala a ja som zareagovala čisto impulzívne a bez premýšľania. Na angline už dlhšie preberáme tému RODINA a mať na hodine native speakra je vždy velikánsky bonus pre deti ... tak snáď to nejako skĺbim, povedala som si v duchu. Paula však na druhý deň nič nevravela a na tretí deň na mojej hodine ani nebola, keďže bola na exkurzii. Čo však čert nechcel (alebo anjel chcel), stretli sme sa na obede v jedálni. Pribehla, oznámila mi, že sestra s mužom prídu a nech jej poradím, o čom majú hovoriť. No učebný plán stlčený na kolene, čo vám budem hovoriť. Moja predstava bola mať voľnú diskusiu o živote ďaleko od rodiny. Večer som si však k tomu sadla a premyslela všelijaké varianty toho, akým smerom sa môže hodina uberať. Čo ak sa deti nebudú nič pýtať? Čo ak naši hostia nebudú mať o čom hovoriť? Pripravila som si teda sama otázky. Aj skupinovú prácu, do ktorej by som „v čase núdze“ zapojila našich hostí. Aj kvíz som mala pripravený ...

            • Ďakujeme za vaše 2%

            • Vážení  naši rodičia  a priatelia školy, pomôžte aj Vy

              nasmerovať 2% daní na naše

              Rodičovské združenie pri ZŠ Hubeného25

              sídlo: Hubeného 25, 831 53 Bratislava

               

              dovoľte  poďakovať sa Vám aj touto cestou za Vašu doterajšiu všestrannú podporu našej školy a jej aktivít. I vďaka Vášmu ústretovému postoju sa nám – ZŠ s MŠ J. A. Komenského, Hubeného č. 25 v Bratislave stále darí pripravovať pre našich žiakov kvalitné podmienky a prostredie na vzdelávanie, záujmovú činnosť a úspešnú prípravu do života.

              Vedenie školy, Rodičovská rada a dobrovoľníci  neustále hľadajú možnosti pomoci škole.

              Zákon o daniach z príjmov umožňuje občanom Slovenskej republiky i v tomto roku rozhodnúť o 2 %  zo zaplatenej dane na verejnoprospešný účel.

               

              Medzi tými, ktorí splnili všetky podmienky prijímateľa dvoch percent dane, je i naše Občianske združenie:

               

              Občianske združenie

              Rodičovské združenie pri ZŠ Hubeného 25

              IČO:  30779791,

               sídlo: Hubeného 25, 831 53 Bratislava

               

              Pomoc touto formou by sme privítali aj od Vašich priateľov z okruhu Vašich známych, rodinných príslušníkov...

               

              Za porozumenie, v mene žiakov i učiteľov ZŠ a MŠ J. A. Komenského na ulici Hubeného 25 v Bratislave, veľmi pekne ďakujeme a veríme, že sa rozhodnete správne a pomôžete našej škole.

               

              Základné pokyny pre rok 2022

              Dôležité termíny darovania 2% - 3% v roku 2022 za rok 2021

              Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti 2021

              Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane VYPLNENÉ

              Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane ČISTÉ

          • Školská zdravotná sestra
            • Školská zdravotná sestra

            • Od 1.11.2022 pôsobí v našej škole zdravotná sestra, ktorá je spôsobilá na výkon odborných pracovných činností v súlade so štandardnými diagnostickými a terapeutickými postupmi na základe návrhu na poskytovanie zdravotnej starostlivosti žiakovi v škole.

              Rodičia, ktorí majú záujem, aby sa ich dieťaťu v škole poskytovala zdravotná starostlivosť, majú možnosť s pani  Bc. Martinou Vajdiakovou dohodnúť osobné stretnutie. Telefonický a e-mailový kontakt nájdete v sekcii Kontakty.

              V súlade so zákonom č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti zákonný zástupca podpíše až po riadnom poučení zdravotníckym pracovníkom, ktorý mu do detailov individuálne vysvetlí a dohodne si, čo sa s dieťaťom bude/nebude diať.

              Ak má zákonný zástupca žiaka záujem o poskytovanie tejto služby, info súhlas poskytnite škole výlučne osobne, NIE elektronicky cez EDU PAGE ani e-mailom. Dobrovoľne poskytnuté informované súhlasy zákonným zástupcom žiaka po poučení školskou zdravotnou sestrou, týkajúce sa zdravotnej starostlivosti Vášho dieťaťa, budú dôsledne uložené a zabezpečené tak, ako všetka papierová dokumentácia školy obsahujúca osobné údaje v zmysle zákona č. 18/2018 Z. z. (Zákon o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov), ktoré škola zabezpečila.